Kuninkaallinen Joulukonserttikiertue järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015 konserttisaleissa. Viime vuonna oltiin ensimmäistä kertaa kirkoissa ja tänä vuonna jatketaan. Uutta tässä vuodessa on se, ettei koskaan aiemmin olla konsertoitu niin pohjoisessa Suomessa kuin nyt.

Tällä viikolla starttaavat Kuninkaallisen kiertueen konserttiharjoitukset ja kuin tilauksesta ensilumikin satoi juuri tänään treenipaikalle. Kiertuetta tähdittävät hallitsevat kruunupäät, Saana Sassali ja Jarno Kokko, jotka molemmat asuvat nykyisin Etelä-Suomessa, mutta alkujaan Saana on kotoisin Sodankylästä ja Jarno on puolestaan tyrnäväläislähtöinen. Molemmat kruunupäät ovat keikkailleet ahkerasti viime kuukausina ja nyt he pääsevät kiertueen myötä esiintymään omissa tutuissa kotikirkoissaan. On aika miettiä, kuinka työntäyteinen syksy onkaan takana.

– Tähän astinen kruunuvuosi on sisältänyt unohtumattomia kohtaamisia tanssiyleisön kanssa, paljon uusia ystäviä, musiikin ja tanssin riemua. Ihan parasta! Nyt on ihana päästä esittämään itselle rakkaita joululauluja ja luomaan joulun tunnelmaa kuulijoille joulukonserttikiertueen muodossa, Saana iloitsee.

– Kruunuvuosi on antanut paljon enemmän kuin olen uskaltanut kuvitellakaan. On ollut äärettömän mukava tutustua ihmisiin ja nähdä Suomesta puolia, joita en aiemmin ole nähnyt. Kesän ja syksyn upean kelit kruunasivat Suomen hektisen kiertämisen. Lämmin ja tunnelmallinen joulukonserttikiertue rauhoittaa mielen mukavasti joulunviettoon, Jarno miettii.

Konsertti-iltoja isännöi Sauvosta lähtöisin oleva kotimaisen viihteen vahva ammattilainen Arto Nuotio, joka aloitti musiikkiuransa jo 1970-luvulla. Koko ryhmää säestää Komiat, joka ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilta voitettuaan tanssiorkestereiden Suomen mestaruuden, SMORK 2018 -tittelin.

– SMORK-voiton jälkeen olemme keikkailleet ahkerasti ja keikoilla on ollut innokasta yleisöä. Voitto tarjosi meille mahdollisuuden päästä studioon äänittämään ja ensimmäinen single Josef, Josef julkaistiinkin menestyksekkäästi 10.10. Mukavaa on ollut tavata tienpäällä muita soittajakollegoita ja saada heiltä hyviä vinkkejä ja neuvoja.

Odotamme innolla joulukonserttikiertuetta. Tulossa on takuulla tunnelmallisia iltoja ja lisäksi konserteissa olevat solistit ja orkesterin erikoiskokoonpano tuovat uutta normaalikeikkoihin verrattuna, hehkuttaa Komiat yhteen ääneen.

Kuninkaallinen joulukonsertti saattelee yleisön juhlavasti joulumusiikin satumaiseen maailmaan ja kirkkokonsertit tarjoavat yleisölle muistojen värittämiä tunnelmatuokioita, jotka yhdistävät sulavasti kaikkien aikojen rakkaimpia ja suosituimpia joululauluja. Joulu on hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa, jota vietetään yhdessä lähimmäisten kanssa ja joulukonsertit kuuluvat monen jouluaikaan, vaikkei muutoin paljon konserteissa käytäisikään.

Joulukiertue alkaa Seinäjoelta 4.12. ja päätty Sodankylään 14.12.
___________________________

Kuninkaallinen joulukonsertti

– Tangokuningatar 2018 Saana Sassali
– Tangokuningas 2018 Jarno Kokko
– Kotimaisen viihteen konkari Arto Nuotio
– SMORK 2018 -kilpailun voittanut Komiat
ja orkesterin kiertuekokoonpanossa soittavat:
Samuel Järvinen, kitara
Pekka Oravuo, kitara
Juho Eskola, basso
Eero Nummela, rummut
Otso Kauniskangas, haitari, koskettimet

ti 4.12. klo 19 – Lakeuden Risti, Seinäjoki (*)
la 8.12. klo 18 – Sääksmäen kirkko
su 9.12. klo 18 – Pyhän Laurin kirkko, Mynämäki
ma 10.12. klo 19 – Sauvon kirkko – AlfaTV taltioi konsertin
to 13.12. klo 19 – Tyrnävän kirkko
pe 14.12. klo 19 – Sodankylän kirkko

Ohjelmamaksu 28,- (sis. toimituskulut)

Lippujen ennakkomyynti: Gramofonin verkkokauppa: kauppa.gramofoni.fi
Sekä tuntia ennen ovelta.
Ryhmät: Gramofoni / Tea Nurmi p. 044 7843 225 arkisin klo 8-16.

MUUT MYYNTIPAIKAT: konserttipaikkakunta – ennakkomyynti (VAIN KÄTEISMAKSU)

SÄÄKSMÄKI – Valkeakosken Kirjakeskus, Kauppatori 3, Valkeakoski, avoinna ark. klo 9-18 / la klo 10-14
MYNÄMÄKI – Mynämäen kirkkoherranvirasto, Keskuskatu 17 B, Mynämäki, avoinna ma-ti / to-pe klo 9-12
SAUVO – Kahvila Hakkisherkku, Timperintie 3-3, Sauvo, avoinna ark. klo 7-17
TYRNÄVÄ – K-Market Tyrnävä, Ketolantie 3, Tyrnävä, avoinna ma-la 7-21 / su 9-21
SODANKYLÄ – Sodankylän kirkkoherranvirasto, Papintie 2, Sodankylä, avoinna ark. klo 9-14

(*) Seinäjoen konserttiin: Seinäjoen Tangomarkkinat, Torikatu 15, Seinäjoki, p. (06) 420 1111, avoinna  arkisin klo 9-17.

Tuotanto Gramofoni Oy