Kuninkaallinen Joulukonserttikiertue järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015 konserttisaleissa. Viime vuonna oltiin ensimmäistä kertaa kirkoissa ja tänä vuonna jatketaan. Uutta tässä vuodessa on se, ettei koskaan aiemmin olla konsertoitu niin pohjoisessa Suomessa kuin nyt.

Kiertuetta tähdittävät hallitsevat kruunupäät, Saana Sassali ja Jarno Kokko, jotka molemmat asuvat nykyisin Etelä-Suomessa, mutta alkujaan Saana on kotoisin Sodankylästä ja Jarno on puolestaan tyrnäväläislähtöinen. Molemmat kruunupäät pääsevät kiertueen myötä esiintymään omissa tutuissa kotikirkoissaan.

– Ihana päästä esittämään itselle rakkaita joululauluja ja luomaan joulun tunnelmaa kuulijoille joulukonserttikiertueen muodossa. Kiertueen kruunaa esiintyminen Sodankylän kirkossa, omalla kotipaikkakunnallani. En malta odottaa, että pääsen esiintymään kotiyleisölle, Saana iloitsee.

– Olen viettänyt lähes jokaisen joulun kotiseudulla perheeni parissa. Joulu onkin minulle rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa,  Jarno miettii.

Konsertti-iltoja isännöi Sauvosta lähtöisin oleva kotimaisen viihteen vahva ammattilainen Arto Nuotio, joka aloitti musiikkiuransa jo 1970-luvulla. Koko ryhmää säestää Komiat, joka ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilta voitettuaan tanssiorkestereiden Suomen mestaruuden, SMORK 2018 -tittelin.

– SMORK-voiton jälkeen olemme keikkailleet ahkerasti ja keikoilla on ollut innokasta yleisöä. Voitto tarjosi meille mahdollisuuden päästä studioon äänittämään ja ensimmäinen single Josef, Josef julkaistiinkin menestyksekkäästi 10.10. Mukavaa on ollut tavata tienpäällä muita soittajakollegoita ja saada heiltä hyviä vinkkejä ja neuvoja.

Odotamme innolla joulukonserttikiertuetta. Tulossa on takuulla tunnelmallisia iltoja ja lisäksi keikoilla olevat solistit ja orkesterin erikoiskokoonpano tuovat uutta normaalikeikkoihin verrattuna. Joulu on Komioiden mielestä viidenneksi paras juhlapyhä ja jouluruuista kinkku on ihan parasta, hehkuttaa Komiat yhteen ääneen.

Kuninkaallinen joulukonsertti saattelee yleisön juhlavasti joulumusiikin satumaiseen maailmaan ja kirkkokonsertit tarjoavat yleisölle muistojen värittämiä tunnelmatuokioita, jotka yhdistävät sulavasti kaikkien aikojen rakkaimpia ja suosituimpia joululauluja. Joulu on hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa, jota vietetään yhdessä lähimmäisten kanssa ja joulukonsertit kuuluvat monen jouluaikaan, vaikkei muutoin paljon konserteissa käytäisikään.

– Joulunvietossa minulle tärkeintä on läheisten läsnäolo. Joulu on aikaa jolloin kokoonnutaan rakkaiden kanssa, vedetään villasukat jalkaan, syödään hyvin, saunotaan ja tunnelmoidaan joululauluja lauleskellen. Tulevan jouluaaton vietän laivalla keikalla, se on minulle aivan uusi kokemus jota odotan myös innolla, kuvailee Saana jouluperinteitään.

– Lämmin ja tunnelmallinen joulukonserttikiertue rauhoittaa mielen mukavasti joulunviettoon, Jarno lisää.

Joulukiertue alkaa Seinäjoelta 4.12. ja päätty Sodankylään 14.12.
___________________________

Kuninkaallinen joulukonsertti

– Tangokuningatar 2018 Saana Sassali
– Tangokuningas 2018 Jarno Kokko
– Kotimaisen viihteen konkari Arto Nuotio
– Orkesterina SMORK 2018 -kilpailun voittanut Komiat

Kuninkaallinen Joulukonsertti -kirkkokiertue
ti 4.12. klo 19 – Lakeuden Risti, Seinäjoki (*)
la 8.12. klo 18 – Sääksmäen kirkko
su 9.12. klo 18 – Pyhän Laurin kirkko, Mynämäki
ma 10.12. klo 19 – Sauvon kirkko
to 13.12. klo 19 – Tyrnävän kirkko
pe 14.12. klo 19 – Sodankylän kirkko

Ohjelmamaksu 28,- (sis. toimituskulut)

Lippujen ennakkomyynti: Gramofonin verkkokauppa: kauppa.gramofoni.fi
Sekä tuntia ennen ovelta.
Ryhmät: Gramofoni / Tea Nurmi p. 044 7843 225 arkisin klo 8-16.

MUUT MYYNTIPAIKAT: konserttipaikkakunta – ennakkomyynti (VAIN KÄTEISMAKSU)

SÄÄKSMÄKI – Valkeakosken Kirjakeskus, Kauppatori 3, Valkeakoski, avoinna ark. klo 9-18 / la klo 10-14
MYNÄMÄKI – Mynämäen kirkkoherranvirasto, Keskuskatu 17 B, Mynämäki, avoinna ma-ti / to-pe klo 9-12
SAUVO – Kahvila Hakkisherkku, Timperintie 3-3, Sauvo, avoinna ark. klo 7-17
TYRNÄVÄ – K-Market Tyrnävä, Ketolantie 3, Tyrnävä, avoinna ma-la 7-21 / su 9-21
SODANKYLÄ – Sodankylän kirkkoherranvirasto, Papintie 2, Sodankylä, avoinna ark. klo 9-14

(*) Seinäjoen konserttiin: Seinäjoen Tangomarkkinat, Torikatu 15, Seinäjoki, p. (06) 420 1111, avoinna  arkisin klo 9-17.

Tuotanto Gramofoni Oy