Upea Nina Åkerman voitti Olavi Virta -laulukilpailun 2010, Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuningatar-kilpailussa Nina sijoittui kolmanneksi vuonna 2015 ja 2016 hän oli kilpailun superfinalisti sijoittuen kilpailun kakkoseksi. Esikoisalbumillaan Sulje silmäni suudelmin, Nina voitti Kuukauden Levy -palkinnon marraskuussa 2017. Nyt on uuden musiikin aika – lokakuussa julkaisuun pääsee single Rakkauden vuodet.

– Rakkauden vuodet -kappale kosketti itseäni aivan älyttömästi heti ekan kuuntelun aikana. Valahdin kyyneliin. Vaikka tarina on Suvi Karjulan oma tarina, niin se oli kuin suoraan oma kokemukseni – Tulinen ensirakkauteni, jonka luulin kestävän koko elämäni. Uskon tämän koskettavan myös monia muita.

Pertti Jalonen ja Suvi Karjula ovat mielettömiä muusikoita. Suvi Karjula aivan huikea ääninen laulajatar ja esiintyjänä älytön heittäytyjä. Pertti Jalosta arvostan syvästi. Mielettömän kauniin melodian hän on tähän kappaleeseen tehnyt. Petri Anttila on sovittajana huippuluokkaa. Olen aiemmin tehnyt hänen kanssaan yhteistyötä parin edellisen singleni myötä, Nina kuvailee.

– En voisi olla kiitollisempi, sillä Nina on juuri sellainen laulaja, tulkitsija, taiteilija, jolle haluan ensimmäistä kertaa elämässäni antaa laulettavaksi jotain, mikä on lähtöisin omasta sielustani. Teksti on yksi tarina. Sävel on sen kehykset. Laulun herättää henkiin tekstin tulkinta ja artistin oma tyyli sovittaa kappale. Kiitos, Nina, kun annat tarinalleni kauniin äänesi ja sydämesi viisauden. Onnea ja menestystä, kaikessa, mitä teet, Suvi Karjula kiittelee.

Uusia tuulia on Ninalle puhaltanut muutoinkin, sillä hän aloitti syksyllä yhteistyön loistavan Onnentähti-orkesterin kanssa.
– Yleisölle iso kiitos kaikesta. Keikoilla on ollut mielettömän hienoa ja innolla odotan tulevia, Nina hehkuttaa.

RAKKAUDEN VUODET 3’30 – Kuuntele Spotifyissa

FIGRF1800024 – Manus

Säv. Pertti Jalonen
San. Suvi Karjula
Sov. Petri Anttila

Äänitys ja miksaus: Petri Anttila / Mediatree
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers East

Ninan kuvaaja: Julia Matilainen
Layout: Titta Holanne

P  2018 GRF-Records / GRFCD-50
© Gramofoni Oy