Syksy on paitsi kynttilöiden ja villasukkien aikaa, on se myös uuden musiikin vuodenaika. Gramofonin artistit julkaisevat uutta musiikkia miltei harva se viikko, ja nyt onkin Tanssiorkesteri Fernandan vuoro.

Tanssiorkesteri Fernanda on salolainen tanssiorkesteri, jonka ohjelmistosta löytyy perinteistä tanssimusiikkia ja nykyiskelmää, sekä myös ripaus rautalanka- ja bilemusaa. Orkesteri on saanut alkunsa vuonna 2002. Soittotaustaa orkesterin jäseniltä löytyy aina vuodesta 1997 asti erilaisista kokoonpanoista.

Nyt orkesteri on julkaissut uutta musiikkia. Edellisestä kerrasta onkin ehtinyt vierähtää jo 6 vuotta ja tätä julkaisua on  yleisönkin puolelta jo kovin odotettu. 

Fernanda kertoo kappalevalinnastaan seuraavanlaisesti:

Kirkkain tähti -kappaleen demo on saatu alunperin sähköpostiin Jukka Linnalalta jo vuosia sitten. Kappaletta on keikallakin soitettu silloin muutamaan otteeseen. 

Alkuvuodesta 2017 aloimme miettimään mahdollista sinkun tekoa ja päätimme palata kyseisen biisin pariin. Kirkkain Tähti sisältää sopivasti koukkuja, mutta on kuitenkin rakenteeltaan yksinkertainen ja kertsi on mielestämme tarttuva. Sovitettiin kappaletta vähän uusiksi ja äänitys aloitettiin keväällä 2017. Emme ole asiassa pitäneet sen kummenpaa kiirettä, vaan olemme työstäneet eri vaiheita aina silloin kun siihen on aikaa löytynyt. Nyt se saatiin vihdoin ja viimein valmiiksi kesän lopulla. Toivotamme mukavia kuunteluhetkiä Kirkkain tähti -kappaleen parissa.

 

KIRKKAIN TÄHTI 3.19

Sävellys Ville Linnala
Sanoitus Jukka Linnala
Sovitus Tanssiorkesteri Fernanda
Äänitys ja miksaus Topias Heikkinen – Suomen Esityspalvelu
Masterointi Henkka Niemistö – chartmakers East

FIGRF1800011manus GRFCD-48

Spotify