Hallitsevat tangokuninkaalliset Saana Sassali & Jarno Kokko ovat tänä syksynä ehtineet keikkakiireiltään myös levytysstudioon. Uusi albumi ”Tangokuninkaalliset 2018 Saana Sassali & Jarno Kokko” julkaistaan perjantaina 5. lokakuuta 2018.

Saana ja Jarno ovat parhaillaan kiinni Sinitaivas-konserttiharjoituksissa ja konserttikiertue alkaa huomenna perjantaina Porin Promenadikeskuksen, Promenadisalista.

Heinäkuun tangokuninkaalliseksi valinnan jälkeen Saanalle ja Jarnolle on tapahtunut paljon. Kuninkaallinen levy ehtii ilmestyä juuri ensimmäisen konserttikiertueen alla. Toinen konserttikiertue, Kuninkaallinen Joulukonsertti, on heillä edessä joulukuussa.

Saana Sassali:
– Pienenä tyttönä kotiportailla, pienessä Syväjärven kylässä, laulan ensimmäiselle yleisölleni.
Tuuli heiluttaa suuren männyn latvaa, harakka nauraa pihakoivun oksalla, naapurin koira ulvoo mukana.
Siitä kaikki alkoi ja tässä ollaan, jälleen uudessa alussa.
Kiitos Sinulle, kun jaat tämän matkan kanssani <3

Jarno Kokko:
– 2000-luvun alussa eräs oululainen tanssipari kysyi, laulanko tangoa. Kerroin laulelevani, vaikkakin kuuntelin enemmän. Meni muutama kuukausi ja esitimme kyseisen tanssiparin perustaman ryhmän kanssa ensimmäisen Tango show’mme Oulussa. Tuolloin nytkähti liikkeelle matkani tangon parissa.

Heinäkuussa 2018 minut valittiin Tangokuninkaaksi ja nyt, reilu pari kuukautta myöhemmin, on ulkona kädessäsi pitämä tangolevy. Musiikillinen matkani tähän pisteeseen on ollut pitkä, mutta lähes millaiseksi sen ajattelinkin. Olen tottunut tekemään kaiken pidemmän kaavan kautta.

Vaikka olen ollut musiikin kanssa tekemisissä koko elämäni, myöhemmin opiskellen ja keikkaillen, teen tätä nyt ensimmäistä kertaa työkseni. Olen tästä mahdollisuudesta kiitollinen ja todella innoissani.

Nämä pari kuukautta Seinäjoen Tangomarkkinoiden jälkeen on ollut parasta aikaa elämässäni. Kaikki ihmiset, joita olen tavannut, kaikki uudet kokemukset ovat tehneet elämästäni vieläkin rikkaampaa, mitä se aiemmin on ollut.

Pidetään lystiä. Nähdään kylillä.

Albumin miksaus ja äänitys: Toni Nuotio / GRF-Studio, Mika Toivanen / Utopiah Music
Liveäänitykset: Jukka Nykänen, Pekko Simonsuuri / Transmix
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers East
© ja P  GRF-Records / Sony Music Finland Oy

Tangokuninkaalliset 2018 Saana Sassali & Jarno Kokko -albumilla mukana seuraavat kappaleet

– Rakastunut nainen
– Rannalla
– Sä kuulut päivään jokaiseen
– En antaa muuta voi
– Tummansininen sävel
– Naisen sydän
– Tango Maria
– En kasvojas muista
– Yksin
– Yö saaristossa

Sekä Seinäjoen Tangomarkkinat 2018 -live-esitykset – Tangon sävellys- & sanoitus 2018 -kilpailun voittaja Kel onni on (säv. Matti Paatelma, san. Mirkka Paajanen, sov. Mika Toivanen) ja II. Rakkaudesta riutunut (säv. Tuomas Lehto, san. Kyösti Mäkimattila, sov. Mika Toivanen)

Levyt myynnissä Gramofonin verkkokaupassa sekä 5.10. alkavalla Sinitaivas-konserttikiertueella!