Kaikkien rakastaman Heli Laaksosen vallaton Ykköne-numerorunokirja mummuil ja mukulil, pappoil ja poikasil, parillisil ja parittomil on ilmestynyt! WSOY

– Mul o siit nii hyvä miäl, et laitan sen tähän kolm kertta peräjälkke! Eläköön! Eläköön! Eläköön! Runokirja. Ykköne. Kirjotin sitä 5 vuat, alotin heti ko Aapine ol valmis, hehkuttaa Heli Laaksonen.

Uutuuskirja Ykköne

Sanamaija Heli Laaksosen ja kuvittaja Anne Vaskon käsissä aina yhtä asialliset lukusanatkin ovat täynnä hulluja ajatuksia ja suuria tunteita. Ysi on myrtynyt kympin perässä kipittäjä, kuutonen taas entinen etana, joka treenasi kuntosalilla sikspäkin. Ja näin laulaa muuan rakastunut hirvi: Me ollan kaks hirve, samas metäs, olet nii lähel, et näen sun polves, niit o neljä, yht mont ko mullaki, ei voi olla sattuma!

Ykköne jatkaa Finlandia junior -palkintoehdokkaana olleen Aapine-kirjan (Otava, 2013) jalanjäljissä, mutta tällä kertaa mennään viisikosta kuusikkoon ja maailman seitsemänteen ihmeeseen.

– Runois 1 yhristävä teema o se, et ne o inspiroitunu numeroitte mailmast. Ei sen tähre, et olissin matemaattissi neroi – ei varjele, lyhkäne matikkaki mul ol 7, iha armost, ja kertotaulun oppisin 6:e ast, sen jälkke järki pysähtys. Mut sen tähre, et numerot näyttäyty mul tyyppein, hahmoin, tarinoin, historiallisin vinkkein – ne o meijän kiäle vanhimppa ainest, esi-isät lähettä meil tervessi vuastuhansien takka, ain ko me sanota 1-2-3!, Heli kertoo.

Numerokammoisenkaan ei tarvitse olla huolissaan, sillä runot ovat täynnä oivaltavia sanaleikkejä ja taiten tehtyjä rytmejä. Lounaismurre kuuluu ja näkyy – mut ei haittaa!

Helin keikkamyynti puksuttaa eteenpäin Gramofonin Tean kautta -> tea.nurmi(at)gramofoni.fi.
Keikkoja voit katsoa täältä.