Helsinkiläinen sairaanhoitaja Saana Sassali valittiin Tangokuningattareksi 2018 Seinäjoen Tangomarkkinoilla 14.7.2018

Ulospäinsuuntautunut, rohkea ja ennakkoluuloton Saana kuvailee suhdettaan tangoon näin;
– Olen seurannut Tangomarkkinoita ja haaveillut ammattilaulajan urasta pikkulikasta asti. Tangokuninkaallisuus tarjoaa loistavat mahdollisuudet uran luomiselle musiikin parissa. Haluan tarjota tangokansalle oman tulkintani suomalaisesta tangosta. Suomalainen tango ja tanssimusiikki ovat minulla ”veressä”.

Finaalikilpailu oli hyvin tunteikas ja voiton ratkettua Saana ei meinannut saada sanaa suustaan. Liikutus oli syvä ja kyyneleet pyrkivät väkisin esiin.

– Minä osaan kyllä elvyttää muita ihmisiä, mutta itteäni en ossaa, Sassali totesi juontaja Kaj Kunnaksen tukiessa kuningatarta.

Saanaa kehuttiin koskettavaksi, valloittavaksi, kuninkaalliseksi ja herkäksi.

Saanan kertoo musiikilliseksi koulutuksekseen Pop-jazz -konservatorio 2010, laulun C-tutkinto 2012, amk ja soittotaidokseen peruskomppaamisen pianolla ja kitaralla. Laulajana vahvuudet ovat ääniala ja monipuolisuus.

– Olen sittemmin helsinkiläistynyt, persoonallinen ja pulppuava aito lappilainen. Olen oma itseni joka tilanteessa, enkä pelkää haastaa itseäni. Minulla on paljon annettavaa yleisölle sekä laulajana että musiikintekijänä. Olen maanläheinen, aito ja helposti lähestyttävä, sekä esiintymislavalla että sen ulkopuolella. Monipuolisena ja taitavana laulajana vetoan kaikenikäisiin ja erilaisiin kuuntelijoihin. Arvostan yleisöäni ja teen aina parhaani, oli esiintymis-tilanne mikä tahansa.

Suomalainen tango ja tanssimusiikki kaipaavat tällä hetkellä nuorta, mutta tummaa ja vahvaa naisääntä. Minä olen se edellä mainittu puuttuva palanen, joka vetoaa kuulijaan kuin kuulijaan ja tekee suomalaista tangoa tunnetuksi, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Valloitan laulullani ja persoonallani kaikkien kuuntelijoiden ja katselijoiden sydämet, Saana kuvailee.

Motto: Eteenpäin elävän mieli

Tangokuninkaalliset 2018 keikkailevat syksyn yhdessä SMORK2018 -kilpailussa toiseksi tulleen Mikan Sihvolan orkesterin kanssa. Mukaan mahtuu tanssikeikkojen lisäksi Sinitaivas-konserttikiertue, Hyvän Mielen Joulukonsertti -kiertue ja Kuninkaallinen Joulukonsertti -kiertue.

Sinitaivas 2018 -kiertuepaikat / lipunmyynnit:

pe 5.10. klo 19 Pori, Promendikeskus
Lipunmyynti: Ticketmaster

la 6.10. klo 18 Turku, Konserttitalo
Lipunmyynti: Lippupiste

su 7.10. klo 18 Järvenpää, Järvenpää-talo
Lipunmyynti: Lippupiste

pe 12.10. klo 19 Lahti, Sibeliustalo
Lipunmyynti: Lippupiste

la 13.10. klo 18 Hämeenlinna, Verkatehdas
Lipunmyynti: Ticketmaster

su 14.10. klo 18 Kuopio, Musiikkikeskus
Lipunmyynti: Lippupiste