Tänään tiistaina (19.6.2018) koko Suomen tuntema iskelmätähti Lea Laven viettää 70-v. syntymäpäiviään. Lean uran alkuvaiheet sijoittuvat 1960-luvulle. Vuosiin mahtuu tuhansia keikkoja, satoja lauluja, Syksyn Sävel -voittoja, konserttikiertueita, monia menestyneitä levyjä, tunnustuksia ja palkintoja.

Kiireisimpinä aikoina keikkoja oli jopa 28 kuukaudessa, nykyisin tahtia hiljentänyt Lea tekee keikkoja muutamia kuukaudessa. Heinäkuussa Lea esiintyy mm. Seinäjoen Tangomarkkinoilla 12.7. Tangokadulla ja 13.7. Meidän Tango -konsertissa.  Elokuussa mm. Finnhits Festivaalilla Himoksella 10.-11.8.  ja lokakuussa Sinitaivas-konserttikiertueella.

Sattuu vain olemaan niin, että joku meistä syntyy kulkuriksi ja toinen rakastaa reviiriään. Ei silti tarkoita, etteikö koti olisi minullekin se paras (ja kallein) paikka. Mutta kulkija olen luonnoltani ja kovasti siitä nautin. Kun siihen vielä voi yhdistää sen kaikkein rakkaimman asian, joka ilman muuta on laulaminen, täytyy todeta, että on kaksi asiaa joita en vaihtaisi.

Vuosien kiitäessä on ehkä hitunen ymmärrystä tullut lisää ja sen myötä myönteisyys ja pienien asioiden arvostus on saanut sijansa myös minun sydämessäni. Ehkä osaan jo hieman helpommin kääntää vastatuulet myötäisiksi. Siitä suuren kiitoksen saavat ne ihmiset, joita tämä ihana, joskus kovin rankkakin ammatti on maailmaani tuonut, Lea Laven kiteyttää.

Sydämelliset onnittelut Lea Laven!