Yläkuva 0tettu 18.4.2018 Tampere-talolla järjestetyltä Kevättuuliviiri-runoehtoolta – Heli Laaksonen ja Gramofonin Tea Nurmi.

Karneval ja kartulisalat – Kun Musti muni mummon -kirja sisältää virolaisen Andrus Kivirähkin lyhyitä ja hullunhauskoja tarinoita, jotka iskevät niin alakoululaisten kuin aikuistenkin nauruhermoon.

Tarinat on koonnut ja suomentanut sanamaija Heli Laaksonen, jonka sydäntä lähellä ovat aina olleet viron kieli ja räiskyvä huumori. Vitsikkäät kuvituskuvat ovat Christer Nuutisen käsialaa.

– Oletkos kuullut tyynystä, josta tuli matikkanero, kun eräs Oskari laittoi matematiikankirjan yöksi sen alle? Tai Musti-koirasta, joka leikki sutta ja nielaisi vahingossa isoäidin?

Et takuulla. Sen verran omalaatuisia ja yllättäviä ovat virolaisen kirjailijan Andrus Kivirähkin tarinat. On myös kampa joka osoittautuu huijariksi, merihätään joutunut mandariini, koulunpenkille haikaileva apinan häntä, nappi joka kadottaa pojan…

Kun Musti muni mummon – WSOY / julkaisu huhtikuu 2018

Varaslähtö Kirjan ja Ruusun päivään:

– Su 22.4. klo 13 ja 14 Heli Laaksonen esittää kevätrunoja, kukkakannanottoja ja katkelmia hullumaisen vitsikkäästä uunituoreesta tarinakirjasta Kun Musti muni mummon Turussa, Flör Kukka & Puutarha, Kaurakatu 43. Kirjoja myynnissä tapahtuman aikana.
______________

Andrus Kivirähkin edellinen, Heli Laaksosen suomentama kokoelma, Koiranne alkaa kohta kukkia (Kaka ja kevad) oli lukijat hurmannut arvostelumenestys.