Leif Lindeman on nopeasti noussut todelliseksi kansan suosikiksi – sydämellinen ja aito Leif on valloittanut persoonallaan, äänellään ja musiikillaan yleisön sydämet.

Lokakuussa mies hurmasi Sinitaivas 30 v. -juhlakiertueen tähdistössä ja nyt marraskuussa on alkamassa oma Kauneimmat Joululaulut -konserttikiertue kirkoissa. Joulukonserteista on kehittymässä perinne, jota tänä vuonna täydentää 3.11. julkaistu joulualbumi.

Olen joka vuosi erittäin onnessani, kun joulukonsertit alkavat ja varsinkin tänä vuonna, kun Aito joulu -albumi ilmestyi kiertueen alla. Minulta pyydettiin joululevyä jo muutama vuosi sitten, mutta halusin pohtia tätä ajatusta rauhassa. Levyn kappaleet ovat minulle ennestään rakkaita. Olen esittänyt niitä aiemmin ja joululauluista perinteiset ovat rakkaimpia ja läheisempiä, Leif Lindeman kertoo.

Tytär mukaan joulukonserttikiertueelle

Tänä vuonna Leifin kanssa kirkkoihin lähtee Seppo Rehnström (piano), Katri Rehnström (huilu) ja Juho Nissi (sello) sekä Leifin tytär Mirella Lindeman (laulu). Leif on ennenkin esiintynyt tyttärensä kanssa, joten esiintymisvarmuutta nuoressa laulajassa jo on. Varmaa on, että yleisö odottaa innolla isän ja tyttären sydämet sulattavaa yhteislaulua. Joulukiertueohjelmisto on saanut vaikutteita uutuusalbumista.

Jännittyneenä odotan sitä, kun saan tyttäreni Mirellan kanssa esiintyä ja laulaa, levylläkin olevan, Thormén Joululaulun duettona. Ohjelmistossa on klassikoita ja joitain uudempiakin joululauluja. En osaa nimetä yhtä tai kahta suosikkia vaan pidän näistä kaikista, joita olen valinnut esitettäväksi. Konserteissa mennään todella tunnelmasta toiseen, valottaa Leif.

Leif on lähdössä Kauneimmat joululaulut -kirkkokonserttikiertueelle, minkä lisäksi hän konsertoi myös Suolahden Suolahtisalissa 26.11.  ja Rauman Järjestötalolla 8.12. Joulun aikaan pyritään pois arjen kiireisistä rutiineista ja elämäntyylistä – joululauluilla on erityinen merkitys juhlatunnelmassa.

– Joulu on merkinnyt minulle aina yhdessäoloa läheisten kanssa, hyvää ruokaa, rakkautta, iloa ja kiireettömyyttä.

Kauneimmat Joululaulut -kirkkokiertue

ti 28.11. Viitasaari, Viitasaaren kirkko klo 19
ke 29.11. Kortesjärvi, Kortesjärven kirkko klo 19
to 30.11. Turku, Martinkirkko klo 19
su 3.12. Kiuruvesi, Kiuruveden kirkko (Järj. Kiuruveden Lions Clubit) klo 16
su 10.12. Kauhajoki, Kauhajoen kirkko klo 16
ti 12.12. Ruovesi, Ruoveden kirkko klo 19
ti 19.12. Äänekoski, Äänekosken kirkko klo 19
to 20.12. Joutsa, Joutsan kirkko klo 19

Konsertit alkavat klo 19 (arki) ja klo 16 (sunnuntai).

Kirkkokiertueen liput 25 € (sis. toimituskulut) – Lippujen ennakkomyynti: kauppa.gramofoni.fi