Yleisön suursuosikki Leif Lindeman julkaisee joululevyn Aito joulu (Sony Music) huomenna – 3.11.2017.

Levyllään Leif tulkitsee kauniita ja klassisia joulukappaleita, joita ovat muun muassa Konsta Jylhän ja Paavo Helistön ’Konstan joululaulu’, Jukka Kuoppamäen ’Kuule joulun sanomaa’ ja ’Ovi jouluun’ sekä Jori Sivosen ja Jorma Toiviaisen kaunis ’Äiti Maria’. Levyllä on myös ikiklassikko ’Avaruus’ eli Walking In The Air, joka tuli alunperin tunnetuksi elokuvasta Frosty The Snowman.

Leif on levyttänyt myös kolme Esa Niemisen säveltämää uutta kappaletta, joihin sanat on kirjoittanut Sinikka Svärd. Näistä lauluista levyn avauskappale ’Aito joulu’ on levyn single. Levyn huipentaa iki-ihana Mel Tormén klassikko ’Joululaulu’ (The Christmas Song), jonka Leif esittää duettona tyttärensä Mirellan kanssa. Mirella on konsertoinut isänsä kanssa jo aikaisemmin, joten levytys tuntui nyt mukavalta ajatukselta.

– Minulta pyydettiin joululevyä jo muutama vuosi sitten, mutta halusin pohtia tätä ajatusta rauhassa. Levyn kappaleet ovat minulle ennestään rakkaita. Olen esittänyt niitä aiemmin ja joululauluista perinteiset ovat rakkaimpia ja läheisempiä. Esimerkiksi ’Konstan joululaulu’ on kappale, joka minulta pyydetään aina konserteissa, Leif kertoo.

Uudet kappaleet tarjottiin Leifille esitettäväksi ja hän tiesi niistä heti, että ne sopivat hänelle.

– Pidin näistä heti. Jos biisi kolahtaa, sen tietää jo muutamen kymmenen sekunnin jälkeen.

Leif on lähdössä Kauneimmat Joululaulut -kirkkokonserttikiertueelle, minkä lisäksi hän konsertoi myös Suolahdessa.

Aito Joulu -albumilla mukana
Aito joulu
Joulun tarina
Kuin henkäys ikuisuutta
Kuule joulun sanomaa
Avaruus
Konstan joululaulu
Ovi jouluun
Kaunein yö
Äiti Maria
Aavistus
Toisenlainen joulu
Joululaulu

Spotify