KUVA: Kuninkaat kohtaavat – Tangokuningas 1989 Risto Nevala ja Tangokuningas 2017 Teijo Lindström.

Syksyn perinteinen Sinitaivas-konserttikiertue kokoaa jälleen yhteen Seinäjoen Tangomarkkinoilta tuttuja taiteilijoita. Kiertue tuo lavalle kesällä Seinäjoella tangokruunun saaneet Aino Niemen ja Teijo Lindströmin, vuoden 1989 tangokuninkaan Risto Nevalan ja niinikään Tangomarkkinoiden kautta suuren yleisön tietoisuuteen nousseen Leif Lindemanin. Säestäväksi orkesteriksi on kutsuttu tanssi- ja viihdeorkesteri Finlanders, joka on ollut kiertueella mukana vuosina 1988-2005.

Tänä vuonna kiertue järjestetään jo lokakuussa. Ensi viikon alussa homma starttaa Turussa käytävillä konserttiharjoituksilla ja varsinainen kiertue päästään aloittamaan Turun Konserttitalolta lauantaina 7. lokakuuta.

Sinitaivas saattelee kuulijat niihin tunnelmiin, jotka ovat innoittaneet yleisöä vuosi toisensa jälkeen. Konserttipalaverissa Leif Lindemanin tulkittavaksi valittiin mm. yleisön suuresti rakastama Silmiin ja Ristolle lauluja, jotka hän esitti Sinitaivaassa jo vuonna 1989 – Angelique ja Kaunis kotimaani. Finlanders pääsee avaamaan konsertin suomalaisille merkityksellisellä isänmaallisella kuorolaululla.

Hallitsevilla tangokuninkaallisilla on ollut vientiä paikasta toiseen, mutta studiollakin on ennätetty käydä. Sekä Ainolta että Teijolta on ilmestynyt kuninkaallisdebyytit – Aino Niemen singlenä julkaistiin Valoa ikkunassa ja Teijo Lindströmiltä Lago Maggiore. Molemmat laulut ovat mukana 30-vuotista taivaltaan juhlistavan Sinitaivas-konsertin ohjelmistossa.

– Syksyn kokokohta lähestyy. Yksi mun isoista haaveista toteutuu. Lokakuussa käynnistyy Sinitaivas-konserttikiertue, jossa saan olla mukana upeiden solistien ja mahtavan orkesterin kanssa laulamassa ympäri Suomea. Tulee olemaan tangoa, koskettavaa musiikkia ja mukana vähän menevämpääkin, hehkuttaa Teijo Lindström.

Kiertueella mukana:
– Tangokuningatar 2017 AINO NIEMI
– Tangokuningas 2017 TEIJO LINDSTRÖM
– Yleisön suursuosikki LEIF LINDEMAN
– Tangokuningas 1989 RISTO NEVALA
– Viihde- ja tanssiorkesteri FINLANDERS

SINITAIVAS 30 v. -kiertue LOKAKUUSSA 2017

la 7.10. Turku, Konserttitalo
su 8.10. Pori, Promenadikeskus
ma 9.10. Hämeenlinna, Verkatehdas
ti 10.10. Järvenpää, Järvenpää-talo – LOPPUUNMYYTY / VARATTU!
ke 11.10. Lahti, Sibeliustalo – AVATTU LISÄPARVI 22.9.2017
to 12.10. Mikkeli, Mikaeli
pe 13.10. Kuhmo, Kuhmo-talo
la 14.10. Oulu, Madetojan sali
su 15.10. Kuopio, Musiikkikeskus
ma 16.10. Jyväskylä, Paviljonki – PERUTTU 5.9.2017
ke 18.10. Lappeenranta, Lappeenranta-sali

(muutokset mahdollisia)
__________

Tuotanto: Gramofoni Oy

Lisätiedot: http://www.gramofoni.fi/sinitaivas-konserttikiertue-2017/