Iskelmä-Finlandia -palkinto myönnettiin tänään iltapäivällä Nokian Pirkkalaistorilla Tapsan Tahtien yhteydessä legendaariselle, pitkän linjan muusikolle Markku Arolle!

Iskelmä Finlandia -tunnustus annetaan kevyen musiikin eteen tehdystä työstä. Se on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää Nokian kaupunki.

Asiantuntijaraadin puheenjohtajana toimi Turkka Mali, jonka mukaan palkintoraati on ollut iskelmän ytimessä valitessaan voittajaksi 50 vuotta sitten uransa aloittaneen Aron.

– Voittaja on käynyt läpi Syksyn sävelet, Euroviisut ja tuhannet keikat. Työtään arvostaen hän on hoitanut keikkansa moitteettomasti. Aro on tanssikansan palvelija numero yksi, Mali kommentoi valintaa.

– Iskelmä-Finlandia-palkinto on minulle suuri kunnia ja ensimmäinen tunnustus, jonka olen 50 vuoden urani aikana saanut. Haluan kiittää tanssivaa yleisöä näistä vuosikymmenistä. Keikkailu jatkuu nöyränä entiseen tahtiin!, Aro kommentoi.

Markku Aron musiikkiura alkoi 50 vuotta sitten hänen kotikaupungissaan Nokialla järjestetyistä iskelmälaulukilpailuista. Hänen ensisinglensä “Käyn uudelleen eiliseen” julkaistiin vuonna 1968 ja koko urallaan Aro on julkaissut yhteensä 22 albumia.

Aro on edustanut Suomea myös Euroviisuissa. Vuonna 1971 hän esiintyi Dublinissa yhdessä Koivistolaisten kanssa. Rauno Lehtisen säveltämällä “Tie uuteen päivään” -kappaleella Suomi sijoittui kahdeksanneksi.

Uusinta Markun musiikkia edustaa single ”Muistan Portofinon”.

Markku Aro on 16. artisti, jolle Iskelmä-Finlandia on myönnetty.