Vuoden 2017 Tangokuningattareksi valittiin viime viikolla, 6. heinäkuuta, 18-vuotias kouvolalainen Aino Niemi. Aino Niemeä tuomaristo kuvasi mm. seuraavasti: kasteenraikas, sydämeenkäyvä, sielukas, herkkä, hurmaava, runollinen ja keskittynyt.

Määrätietoiseksi itseään kuvaava Aino tunnustaa pitävänsä kotimaisesta musiikista ja nauttii tangon laulamisesta.

Kunnioitan tangon tarinaa, ja haluan välittää sen kuulijalle. Olen nuori, mutta tulkitsen. Olen nöyrä ihminen, jota on helppo lähestyä. Pyrin tekemään aina parhaani ja ottamaan opikseni.

Tänä vuonna erikoista on se, että Tangokuninkaalliset levyttävät ensimmäiset singlensä miltei heti valintansa jälkeen. Ainon Tangokuningatar 2017 debyyttisingleksi valikoitui tango Valoa ikkunassa. Kappale on tullut tunnetuksi Laila Kinnusen laulamana Euroviisuissa vuonna 1961. Tämä oli Suomen ensimmäinen edustuskappale, sijoittuen sijalle 10.

Ainon ääni sopii kappaleeseen loistavasti. Sisältäen herkkyyttä ja hienoa nostalgisuutta. Kaikkea sitä mitä Valoa ikkunassa tangona selkeästi kaipaa, kuvailee Toni Nuotio, Gramofoni Oy:n toimitusjohtaja ja mies GRF-Studion äänityspöydän takaa.

Kappaletta voi jo nyt toivoa radiokanavilta. Tulossa myös Spotifyihin ja Youtubeen lähipäivinä.


VALOA IKKUNASSA    3.50
FIGRF1700017

Sävellys Eino Hurme
Sanoitus
Sauvo Puhtila

Kustannus Warner/Chappell Music Publishing Finland
Äänitys & miksaus
Toni Nuotio/GRF-Studio

Masterointi Henkka Niemistö/Chartmakers EAST

GRF-RECORDS/SONY MUSIC FINLAND OY – GRFCD-31

Esiintymiset: Gramofoni Oy / www.gramofoni.fi

Haastattelut:
titta.holanne@gramofoni.fi
taija.nuotio@gramofoni.fi