Seinäjoen Tangomarkkinoilla on viime viikolla nautittu satumaan lumosta – markkinaviikko täyttyi monipuolisesta ohjelmasta, lukuisista esiintyjistä ja kiinnostavista kilpailuista.

Viime torstai toi valtakuntaan uuden Tangokuningattaren, kun tangolaulukilpailun ensikertalainen Aino Niemi sai tangokruunun. Laulukilpailun tuomaristo kuvasi Ainoa sanoin; kasteenraikas, sydämeenkäyvä, sielukas, herkkä, hurmaava, runollinen ja keskittynyt.

– Pitkäaikaiset haaveet ovat toteutuneet. Kiirettä on riittänyt, kuvien ottamista ja lukuisten ihmisten tapaamisia, kuvaa mediapäivän lomassa tavoitettu Aino ensituntemuksiaan.

Ainon sydän on sykkinyt tangolle pitkään. Hänet on valittu vuonna 2013 myös Tangojunioriksi.

Lauantaina kruunattiin Tangokuningas 2017 – Orimattilasta kotoisin oleva Teijo Lindström. Teijo on taitava musiikkimies, joka johtaa viihdekuoro Buffoa, soittaa pianoa ja haitaria. Mies on yhä häkeltynyt voitostaan, mutta onnellisuus huokuu tarttuvasti.

– Tunnelma on erinomainen, olen väsynyt, mutta onnellinen. Vieläkään en ole kunnolla ymmärtänyt, mitä on tapahtunut. Pikku flunssakin pyrkii kaiken päälle.

Tangokuninkaallisille uusi yhtye – SMORK 2017 -kilpailun voittaja

Legendaarinen Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kilpailun voittajaksi, Tangokadun Katulavalla käydyssä Finaalissa, valittiin lauantaina 8. heinäkuuta Tanssiorkesteri Kaiho.

Tangokuninkaallisten keikkakiertue alkaa tällä viikolla Turusta ja Tanssiorkesteri Kaiho lähtee heidän kanssaan kiertämään huvipaikkoja. Kaihossa haitaria ja akustista kitaraa soittaa Tangokuningas 2017 -Finaalistakin tuttu Tuomas Salminen, jolle tangoviikko on ollut unohtumaton kokemus.

– Viikko on ollut raskas, mutta opettavaisin reissu ikinä. Olen kasvanut ihmisenä ja muusikkona, ynnäilee Tuomas Salminen.

Tanssiorkesteri Kaiho on uusimpia nimiä tanssilavoilla.

– Kaiho on raikas, nuori bändi. On hienoa, kuinka he ovat nuoresta iästään huolimatta perehtyneet tanssimusiikkiin  ja vanhaan tangoon, kommentoi SMORK-kilpailua tuomaroinut Finlanders-yhtyeestä tuttu Jussi Lammela.

Media ja yleisö on osoittanut vahvan kiinnostuksensa voittajia kohtaan. Tänään Aino ja Teijo aloittavat yhteiset treeninsä Kaiho-orkesterin kanssa.

Kuninkaallisten ja SMORK-voittajan esiintymiset myy ohjelmatoimisto Gramofoni.

Aino Niemi

Teijo Lindström

Tanssiorkesteri Kaiho