(Päivitetty 5.9.2017)

Tänä vuonna viihdekonserttikiertue Sinitaivas juhlii pyöreitä vuosia ja lokakuussa lähdetään konserttisaleihin 30-vuotisjuhlan teemalla. Kiertueella ovat mukana Tangokuningas 1989 Risto Nevala, tanssi- ja viihdeorkesteri Finlanders, Seinäjoen Tangomarkkinoilta yleisön suursuosikiksi noussut Leif Lindeman ja heinäkuussa valittavat Tangokuninkaalliset 2017.

Kuluneisiin vuosiin mahtuu monta upeaa taiteilijaa ja teemaa, sillä tällä konserttikiertueella on pitkät perinteet. Sinitaivaan ja Suomen juhlavuoden kunniaksi on esiintyjäkaartiin kutsuttu alkuperäisjäsenistä Finlanders-orkesteri ja Risto Nevala. Lukuisia muistoja herättelevän juhlan kynnyksellä kyselimme heiltä Sinitaivas-muistoja.

Finlandersin Aarne Hartelin muistelee;

Olen mieltänyt Sinitaivas-konserttikiertueen aina jotenkin isänmaalliseksi tapahtumaksi. Tänä syksynä se tuntuu tietysti aivan eritoten siltä, kun meillä on itsenäisenä kansakuntana suuri juhlavuosi. Sinitaivaankin juhlan paikka, järjestettiinhän se ensimmäistä kertaa jo 1987. On hienoa saada olla taas Finlandersin kanssa mukana konsertissa, muutaman välivuoden jälkeen.

Menneitä Sinitaivas-konserttikiertueita miettiessä, monenlaisia muistoja ja tapahtumia tulvahtaa mieleen. On ollut hienoa jatkumoa päästä seuraamaan läheltä näiden kuninkallisten valintaa, joka alkoi Raisiosta televisioidusta Tangosemifinaali-kisasta. Sieltä parhaat pääsivät finaaliin Seinäjoelle ja heistä sitten valittiin Sinitaivas-konserttijoukkio. Voittajien lisäksi muutama muukin finalisti oli aina konserttikiertueella mukana. Konsertteja säestävään Finlandersiimme otettiin vahvistuksia jousisoittajista ja puhaltajista – isoimmissa sovituksissa kuulostettiin jo varsin sinfoniselta.

Pauli ”Olavin poika” Virta oli ensimmäinen Sinitaivaan juontopestin haltija. Sittemmin pestistä vastasi Risto Nevala ja viime vuosina konsertti-iltoja on menestyksekkäästi isännöinyt Marko Maunuksela.

On hauska kuulla pitkästä aikaa myös Riston kuulumisia, onhan yhteisistä reissaamisista jo tovi vierähtänyt, Aarne jatkaa.

Risto oli viimeksi Sinitaivaassa vuonna 2010, mutta kaikkiaan tämä on 20. kerta, kun hän on tiimissä mukana.

– Joka vuodelta on jäänyt todella positiivisia muistoja. Ensin palaa mieleen ensimmäinen vuosi, joka oli 1989. Olimme Arja Korisevan kanssa kiertueen päätähtiä ja homma oli pelkkää laulua. Vuosia kului ja minulle tuli lisävastuuta juontajan ominaisuudessa.

Olen saanut Sinitaivaasta paljon sellaista konserttiyleisöä kuulijakuntaani, jotka eivät käy tanssimassa. Viimeksi tammikuussa tapasin Thaimaassa konserttiporukkaa, jotka kovin kyselivät, milloin olen taas konserttilavalla. Tuntui tosi hienolta vinkata heille, että nähdään lokakuussa!, Risto Nevala kertoo.

SINITAIVAS 30 v. -kiertue LOKAKUUSSA 2017

la 7.10. Turku, Konserttitalo (Lippupiste)
su 8.10. Pori, Promenadikeskus (Ticketmaster)
ma 9.10. Hämeenlinna, Verkatehdas (Ticketmaster)
ti 10.10. Järvenpää, Järvenpää-talo (Lippupiste)
ke 11.10. Lahti, Sibeliustalo (Lippupiste)
to 12.10. Mikkeli, Mikaeli (Ticketmaster)
pe 13.10. Kuhmo, Kuhmo-talo (Lipputoimisto, Kuhmo-talo)
la 14.10. Oulu, Madetojan sali (Ticketmaster)
su 15.10. Kuopio, Musiikkikeskus (Lippupiste)
ma 16.10. Jyväskylä, Paviljonki – peruttu 5.9.2017
ke 18.10. Lappeenranta, Lappeenranta-sali (Lippupiste)

Konsertit klo 19
(muutokset mahdollisia)

Kiertueen www-sivut tästä.

Liput alk. 42 e (sis. palvelumaksun)

TICKETMASTER (LIPPUPALVELU): Pori, Hämeenlinna, Mikkeli, Oulu
LIPPUPISTE: Turku, Järvenpää, Lahti, Kuopio, Jyväskylä, Lappeenranta
Kuhmo: Kuhmo-talo toimisto p. (08) 615 55451) tai www.lipputoimisto.fi, myös ovelta.

Tapahtumaliput myös R-kioskilta!

Tuotanto: Gramofoni Oy