SMORK-kilpailun tarkoituksena on löytää monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Tavoitteena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia, tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä orkestereiden työtilaisuuksia.

SMORK-kilpailua järjestettiin vuosina 1990-2009 ja kilpailusta on noussut esiin merkittäviä tanssiorkestereita Suomen tanssilavojen kestosuosikeiksi kuten Varjokuva, Korsuorkesteri, Unelmavävyt, Seinäruusut ja Petoman. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen toivottu kilpailu tulee jälleen.

Ilmoittautuminen käynnissä 24.3.2017 asti

Kilpailu on avoin kaikille 4-­6 -hengen tanssiorkestereille. Kilpailuun osallistutaan videonäytteillä pe 24.3.2017 mennessä ja jatkoon pääsevät yhdeksän orkesteria julkaistaan to 30.3.2017.

SMORKin välierät käydään seuraavilla paikkakunnilla:
– 22.4. Sotkamo, Naapurivaaran Huvikeskus
– 5.5. Somero, Esakallio
– 6.5. Kangasniemi, Syvälahden lava

Jokaisessa välierässä kilpailee kolme orkesteria ja välieristä Semifinaaliin jatkavat kuusi orkesteria ilmoitetaan 16. toukokuuta.

Semifinaali käydään Seinäjoen Tangomarkkinoilla 6.-7. heinäkuuta. Molempina päivinä kilpailee kolme orkesteria, joista neljä etenee Finaaliin 8. heinäkuuta 2017.

Semifinaali-­ ja Finaalikilpailut nähdään Tangokadun katulavalla päivätapahtumana torstaista lauantaihin. Musiikintäyteiseen kilpailuun on yleisöllä mahdollisuus osallistua ilmaiseksi, sillä Tangokadulle on vapaa pääsy to-la klo 12-­16.

SMORK voittajasta tulee  Tangokuninkaallisten 2017 orkesteri!

Kilpailuun kannattaa osallistua, sillä SMORK 2017 -kilpailun voittaja saa upean työtilaisuuden; orkesteri lähtee säestämään vuoden 2017 Tangokuninkaallisia huvipaikoissa ympäri Suomen! Kaiken aikaa päivittyvään keikkakalenteriin pääset kurkkaamaan tästä. Muutokset mahdollisia, lisäykset varmoja.

Näkyvyys ja kuuluvuus on muutenkin taattu, sillä voittavalle orkesterille levytetään myös single radiosoittoon.

SMORK 2017 -kilpailun tuomaristo

SMORK-­tuomaristossa istuvat SuomiViihde-­lehden päätoimittaja Jaana Vuorenpää, Finlanders-­yhtyeestä tuttu muusikko Jussi Lammela, legendaarinen suomiviihteen luotsaaja ja muusikko Seppo Kulmala, Auran Nuortentalon ohjelmavastaava Ville Mäkelä, Tangokuningas 2015 Aki Samuli sekä Ylläs Soikoon ry:n hallituksen puheenjohtaja Tiina Walin‐Jatkola. Kilpailujohtajana toimii Gramofonin Krista Westerlund.

SMORK 2017 -­kilpailun järjestää yhteistyössä Gramofoni Oy, Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Ylläs Soikoon ry

Lisätiedot osallistumisesta, kilpailun kulusta ja säännöistä:
http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/smork/ sekä
Gramofoni / Krista Westerlund p. 040 513 6162
etunimi.sukunimi@gramofoni.fi