Viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuningattareksi kruunattu Erika Vikman julkaisee ensimmäisen oman kuningatarkappaleensa tänään – 10. helmikuuta. Single Ettei mee elämä hukkaan on Heikki Marttilan ja Janne Sivosen säveltämä, Inka Nousiaisen sanottama ja sovituksesta vastaa Arto Tuunela. Tuottajana toimii Jonas Olsson.

Jonas Olssonilla ja minulla muodostui hyvin nopeasti yhteinen näkemys siitä, millaista musaa minä tulen levyttämään. Tämä kyseinen kappale on klassinen rakkaus- ja erotarina. Suhteeseen on lähdetty intohimoisesti ja täysin toiselle uskoutuen, periaatteella ’kaikki tai ei mitään’. Eron tultua kertoja kamppailee itsensä kanssa, oliko ratkaisu sittenkään oikea – elämä ilman toista tuntuu mahdottomalta. Kertojalla on pelko siitä, että yksinolo on ajan ja tunteiden tuhlausta. Intohimo, ikävä, katumus, haikailu ja rakkaus vallitsee.

Pystyn samaistumaan tarinaan hyvin. Olen itsekin nopeasti syttyvä ihminen. En kestä välimuototilanteita suhteissani. Minun on myös vaikea tehdä päätöksiä, jos on kyse ihmissuhteesta luopumisesta. Kun luovun, tulen melkein poikkeuksetta katumapäälle ja yritän pelastaa tilanteen. Kun luopuu, pystyy vasta sitten näkemään, mitä menetti. Kappaleen kertoja haluaa uuden mahdollisuuden, Erika kertoo.

Erika Vikman on 23-vuotias laulajatar, joka kruunattiin Tangokuningattareksi vuonna 2016. Hän kilpaili Tangomarkkinoilla jo vuonna 2015, jolloin sijoittui toiseksi. Erika on myös osallistunut Idolsin seitsemännelle kaudelle sekä voittanut Tangojuniori-kilpailun tyttöjen sarjan vuonna 2008.

Olen nuoresta asti tehnyt elämässäni valintoja, jotka johtaisivat jonain päivänä tähän tilanteeseen. Jos voisin tavata nyt 15-vuotiaan Erikan, kiittäisin häntä siitä, että jo silloin jaksoi uskoa itseensä ja ymmärsi työnteon merkityksen, Erika toteaa.

Ensimmäinen kuningatarsingleni julkaistiin tänään. Olen samaan aikaan hyvin peloissani ja riemuissani. Tämän prosessin aikana kappaleesta on tullut minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä. Olen myös helpottunut, sillä minulla on vihdoinkin mahdollisuus siirtää ihmisten focus työhöni, jossa alusta asti olisin sen halunnut olevan. Uskon ja toivon, että kappale saa lämpöisen vastaanoton. Toivon myös, että kappale tavoittaisi eri-ikäisiä kuulijoita!

Huhtikuussa AVAlla alkaa dokumentaarinen tositelevisiosarja Iholla, jossa seurataan läheltä julkkisnaisten jokapäiväistä elämää videopäiväkirjojen avulla – Erika Vikman mukana!