Tomi Markkolan Myyty mies -albumi julkaisussa 16.12.2016

Tomi Markkola kruunattiin tangokuninkaaksi vuonna 1996 – miehen uralle mahtuu lisäksi mm. Syksyn Sävel edustus, Vuoden miesartistin titteli ja Iskelmä Finlandian yleisöäänestyksen voitto.

Spotify: MYYTY MIES

Tangokuninkaan 20-vuotisjuhlavuoden tähtihetket

Markkolan 20-vuotisjuhlaa värittävät lukuisat tanssikeikat, konsertit, Seinäjoen Tangomarkkinat -laulukilpailun tuomarointi ja odotettu uutuusalbumi.

Tämä Myyty mies -levy huipentaa juhlavuoden ja urani. Pitkäsoitto juhlavuonna tuntuu erityisen tärkeältä, sillä sitä on valmisteltu pitkään ja se on toteutettu todellisten ammattilaisten kanssa. Levy on ehjä kokonaisuus tanssimusiikkia ajan hengessä. Lähtökohtana on ollut se, että haluan laulaa levylauluja myös keikoilla eli tanssittavuutta on mietitty tarkkaan ja huolella, hehkuttaa Markkola tyytyväisenä.

Levyn nimikappale on Esa Niemisen ja Kari Aaltosen käsialaa. Tämä laulu valikoitui hyväntuulisuutensa vuoksi heti ensi kuulemalta mukaan pitkäsoitolle. Tarttuva melodia ja osuva, mieleenpainuva teksti nostavat hymyn huulille.

Levyn avausraita ”Kumpi meistä” edustaa tämän päivän iskelmää ja on luottosäveltäjäni Pertti Haverisen ja Pekka Erosen tuotantoa. Tällä levyllä olen kiinnittänyt erityisesti huomiota laulujen teksteihin. Uskon, että kuulija voi samaistua näiden laulujen tarinoihin ja löytää niistä jotain itselleen tärkeää.

Vuosi lähenee loppuaan, mutta se on ollut vauhdikas ja monipuolinen.

Minulla on ollut ilo tehdä paljon tanssikeikkoja ja konsertteja, kunnia olla valitsemassa uusia tangokuninkaallisia ja järjestää ikimuistoinen 20-v. juhlakonsertti Nokialla, Tapsan Tahdeilla. Kaiken kaikkiaan monipuolinen ja palkitseva vuosi, joka huipentuu tämän levyn julkaisuun, Tomi ynnää.

Juhlavuottaan viettävän kuninkaan loppuvuoteen kuuluu tanssikeikkojen lisäksi myös muutama joulukonsertti.

Olen erittäin kiitollinen yleisölleni sekä kaikille niille ihmisille, jotka ovat toimineet taustavoimissa näiden 20 vuoden aikana. Homma jatkuu edelleen ja olen intoa täynnä tämän uuden albumin myötä!

http://www.gramofoni.fi/tomi-markkola/
http://www.tomimarkkola.fi/
https://www.facebook.com/tomimarkkola