Hallitsevan tangokuninkaan Marco Lundbergin loppuvuosi täyttyy keikoista ja monipuolisista konserteista. Koska esiintymiset ovat vieneet kuningasta ympäri maata on jouluvalmistelut aloitettu ajoissa. Marraskuussa kiertänyt Sinitaivas-kiertue oli kokemus, josta jäi upeat muistot – mutta jo tuolloin Marco aloitti mm. joulukiertueen laulujen harjoittelemisen.

Jouluun on Marcon perheessä kuulunut tutut perinteet, mutta mitä kuuluukaan jouluun tänä vuonna.

– Jouluun valmistautumiseni on alkanut jo hyvissä ajoin, jouluvalot tuikkivat kotona jo lokakuun puolella. Ne virittävät pikkuhiljaa odotettuun tunnelmaan.

Ennen kuninkuutta joulu vietettiin aina perheen parissa lasten iloa katsellen ja rauhallisesti oleskellen ilman kiirettä ja turhaa hössötystä – tietysti hyvin syöden. Tämä Joulu meneekin sitten laivalla. Erilainen kokemus sekin, kuvailee joulutunnelmia Marco Lundberg.

Marco on saanut juuri päätökseen Hyvän mielen Joulukonsertti -kiertueen Seinäjoen ja Ilmajoen palvelukodeissa yhdessä Erika Vikmanin ja Jarno Kuusiston kanssa. Kuningas valmistautuu nyt Joulu saapuu jokaiselle -joulukonserttiin vaimonsa kanssa sekä Kuninkaalliseen Joulukonsertti -kiertueeseen isomman ryhmän matkassa.

– Joululauluissa pidän erityisesti tunnelmallisista ja ehkä haasteellisistakin lauluista, joissa voi käyttää äänialaa. Niissä on mahtipontista tunnelmaa. Kolmena peräkkäisenä vuonna meillä on ollut vaimoni Jaanan kanssa yhteinen joulukonserttikiertue. Harmittelimme jo, että se jää tänä vuonna välistä, mutta saimme kuin saimmekin mahtumaan yhden konsertin Valkealan kirkkoon 10.12 lauantaina. Meillä on ohjelmistossa vanhoja joululauluja ja myös muutama uudempi. Tuo päivä sattuu vielä sopivasti olemaan setäni Taisto Tammen syntymäpäivä! Meitä säestää upea kolmikko, jossa mukana piano,viulu ja sello. Tunnelmaa tulee siis taatusti olemaan.

Kuninkaalliselta kiertueelta odotan jouluisia elämyksiä ja tunnelmallisia konserttihetkiä. Odotan kovasti tuttujen ja ystävien näkemistä. Minulle joulun sanoma on tärkeä asia ja kulkee mielessä mukana läpi konserttien. Tärkein joululahja itselle olisi saada kiireetöntä aikaa perheen kanssa. Sillä jaksaisi kohti uusia keikka matkoja ja tulevaa vuotta, Marco hehkuttaa joulukonsertteja.
_______________

Kuninkaallinen Joulukonsertti -kiertueen tähtinä
– Tangokuningatar 2016 Erika Vikman
– Tangokuningas 2016 Marco Lundberg
– Aki Samuli (Tangokuningas 2015)
– Heidi Pakarinen (Tangokuningatar 2013)
– Jessica Uussaari (The Voice of Finland 2016 -kilpailija)
– Jukka Hallikainen (Tangokuningas 2008)
– Teuvo Oinas (Tangokuningas 1986)

Karavaani-orkesteri
Jari Puhakka, kapellimesteri
Sami Hopponen, haitari, koskettimet
Olli Tanttu, kitarat
Lauri Lähteenkorva, basso
Tuomas Martikainen, rummut
Jouko Nyqvist, saksofoni, huilu

KONSERTTIKIERTUE
pe 9.12. Kuopio, Musiikkikeskus
ti 13.12. Pori, Promenadikeskus
ke 14.12. Hämeenlinna, Verkatehdas
to 15.12. Järvenpää, Järvenpää-talo
pe 16.12. Lahti, Sibeliustalo

Konsertit alkavat klo 19. Liput 44,50
TICKETMASTER (LIPPUPALVELU): Pori, Hämeenlinna
LIPPUPISTE: Kuopio, Järvenpää, Lahti