Heli on toiminut kirjoittamassaan kirjassa lisäksi kansikuvittajana ja hänen pensselinsä jälki näkyy samaan yhteyteen synnytetyssä korttisarjassakin. Varsinaisen debytoinnin kuvittajana Heli tekee Elina Wallinin kirjoittamassa maailman ensimmäisessä porinmurteisessa lastenkirjassa Semmoset ja Tommoset. Tapleti arvotus. Monia hyvin valvottuja öitä on takana ja tehtävää riittää. Kuva: Miikka Lappalainen.

– Heli Laaksonen julkaisee ensimmäistä kertaa kirjauutuutensa oman pop up -kustantamonsa Kynälän kautta.
– Aikuisille suunnattu uutuuskirja “Sylvia, Tuija ja laulava patja” esittelee kaksi hurmaavaa muijaa kaikkine kommervenkkeineen.
– Kirjan ensiesittely nähtiin Turun kirjamessuilla lauantaina 1. lokakuuta 2016.
– Kirja saa lisäulottuvuuksia mm. kamarinäytelmänä (Sylvia ja Tuija -näytelmäversion kantava voima on tunnetun teatterisuvun Marjatta Rinne), piirroshahmoina, tekstiilitaiteessa ja korttisarjana. Päähenkilöt Sylvia ja Tuija ylläpitävät jopa omaa fb-sivua (https://www.facebook.com/SylviajaTuija)
– Kirjan päähenkilöistä Sylviasta ja Tuijasta valmistui heinäkuussa näköishahmot, lähes metrinkorkuiset
sielukkaat nuket (käsityökisälli Pia Ala-Äijälä).

Kynälästä kylille

Moniosaajana tunnetun Heli Laaksosen yrityksen sanatoimisto Hulimaan tueksi pystytettiin kesäkuussa 2016 kirjojen julkaisuun ja kuvituksiin keskittyvä aputoiminimi Kynälä. Kynälässä Heli ottaa haltuunsa monet uudet työtehtävät ja koittaa omien siipiensä kantavuutta pop up -kustantajana. Kynälän ensimmäinen julkaistava kirja on “Sylvia, Tuija ja laulava patja”. Siinä Heli Laaksonen kirjoittaa ikänaisten elämää auki rakkaudella. Kadulla kulkevaa vanhempaa leidiä voi pitää mielenkiinnottomana, mutta hän kantaa sisällään maailmoja – Sylvia o soria siltainsinööri ja sinkkuihmine, lapsist ei tykkäis eikä piänist elämist mut miähist. Ja Tuija, matala ja soma, ex-rexi eli eläköityny rehtor, yksnäine hänki mut leskfrouva, lapslauma ja lastelastenparvi tehtynäs – ja elämä eres!

Heli ja Kynälä toteuttavat aivan uudenlaista jakeluyhteistyötä, sillä postikorteistaan tunnettu Paletti Oy ulottaa kirjan jakelun korttitelineidensä yhteyteen kautta maan.

– Tämä kirjasyksy vaati nyy keskittymist nii mult ko teilt lukijoiltaki. Ei mun elämäni mittä sillisalaatti ol. See on muussikinuskikastikenyhtökaura-kinkkusiivusuklaasualakurkku-salmiakkinuudelisalaatti. Mut asia kerrallas!

Viime talven mun pääkopas muhineil kirjallisil hahmoil Sylvial ja Tuijal mää toivon pitkä elämist. Ajattelin, et nämä kaks ystävyst olis nyy eläkkel jäätyäs ensmäst kertta kaksistas – kerranki olis aikka puhhu kaik asiat. Nyy enshättä niist ilmesty kaunokirja, kamarinäytelm, korttisarja ja eri miljöis seikkailevat nukkehahmot, omat kotosivutki heil o. Kirja yhristä jutustelemist, runoi ja tilannekuvaust. Kirjas on tiätyst lyhkäst suame, tätä mun oma kotokiältäni – mut myäski pitkä suame eli kirjakiält enemmän ko mun muis kirjois, hiljattain C-kortin ajanut ja kuormurin ostanut Heli kertoo.

Lisätietoja Helistä ja uutuuskirjasta: www.hulimaa.fi